Pahoja tällaiset arkipyhät. Kaveri sai houkuteltua eilen paheen poluille ja huomenna pitäisi jaksaa mennä töihin heti aamusta. Sattuu vielä olemaan harvinaisen kiire päivä edessä. Lauantaiset pikkujoulut peruin jo eilen ettei mene ihan läträämiseksi koko joulukuu. Tai onhan ne firman pikkujoulut vielä tulossa ensi viikolla.

Ei ole muuten edelleenkään yhtään joululahjaa ostettuna. Muutaman onnistuin tilaamaan netistä, mutta niistä ei vielä tiedä löytyykö kaikkia varastosta. Jos ei niin saavat kaverit odottaa lahjaansa joulun yli, mulla ei ole aikomustakaan lähteä ravaamaan kauppoihin tungokseen yhtään enempää kun on pakko. Tai siis "pakko". Oikeastaan aika älyvapaata koko joululahjarumba, luulisi että nykyaikana homman voisi hoitaa sähköisellä lahjakortilla tai muuten aineettomasti mutta harvinaista on vielä sellainen. Jotenkin tavaralahjaperinne elää niin sitkeästi. Mustakin tuntuisi oudolta ja jotenkin kylmältä ja julmalta jättää lahjat ostamatta tai antaa persoonaton lahjakortti jonnekin Stockalle. Vaikka niin olisi ympäristönkin kannalta parempi.

Hitto kun väsyttää. Mistäköhän johtuu? Psykiatrin juttusilla kävin lääkityksestä puhumassa alkuviikosta, hän oli kovasti sitä mieltä että alkoholin nauttiminen lääkityksen kanssa ei ole mitenkään pahasta, edes noin kahdeksan ravintola-annoksen kertamääränä. Musta se oli todella omituista puhetta lääkäriltä. Jotenkin sain sellaisen vaikutelman, että baarittelu olisi jopa jossain määrin hyvästä hänen mielestään. Muutenkin lääkäri otti itse alkoholin puheeksi tyyliin "eihän sinua huoleta". Ikään kuin viinasten käyttö olisi perusoletus ja siitä tingitään vain äärimmäisissä tilanteissa, eihän mikään lääkitys voi olla esteenä "normaalille" elämälle. Toisaalta, niinhän se menee. Ei kukaan hevillä juomista kokonaan lopeta. Särähtää korvaan tuollainen asennoituminen Juhani Seppäsen kirjan lukemisen jälkeen.

Jaah, onpas kello vasta vähän. Vielä monta tuntia ennen kuin Linnan juhlat alkaa. Tässähän ehtii vaikka tempaista päikkärit. Sen taidankin tehdä. Hyvää Itsenäisyyspäivää!