Sunnuntai, eikä ole krapula. Ja olen hereillä, vaikka kello on vasta puoli yksitoista. Ihan sairasta touhua. Tosin täytyy myöntää, että perjantaina kävin muutamalla kaverin kanssa lähikuppilassa. Oli hauskaa ja rentouttavaa. Onnekseni tajusin myös lähteä kotiin siinä vaiheessa kun kaveri suunnisti keskustaan jatkamaan kittausta. Kovasti houkuteltiin mukaan, mutta pysyin tiukkana. Aamulla ei kaduttanut.

Eilen siivosin kuin curling-pelaaja päivällä ja illalla toinen kaveri tuli leffa mukanaan käymään. Katseltiin leffa ja juteltiin niitä näitä. Oikein onnistunut viikonloppu tähän mennessä. Tänään ajattelin huristella koiran kanssa bussilla kaupungin toiselle laidalle paikkaan, jossa asuin ennen. Fiilistelemään ja ihailemaan ruskan jämiä. En tiedä onko se hyvä ajatus, paikassa vietetyt neljä vuotta oli kohtuullisen rankkoja. Jostain syystä tekee vain mieli mennä sinne tänään. Onhan siellä harvinaisen hienot ulkoilumaastot ainakin.

Musta on tosiaan tulossa aikuinen pelottavaa vauhtia. Mainitsin aiemmin, että vaihdoin töissä radiokanavaa aikuisempaan suuntaan (tosin vaihdoin sen jo takaisin, en kestänyt enää Roxettea ja muita ysärin helmiä). Eilen kävin ensimmäistä kertaa ikiomalla saunavuorolla taloyhtiön saunassa. Vähänkö keski-ikäistä :) On mulla ennenkin ollut saunavuoro silloisen avomiehen painostuksesta mainitussa kaupunginosassa asuessa. Silloin en tykännyt saunassa käymisestä ja skippasin vuoron usein. Nyt tykkäsin kovastikin. Oli ihana istua rauhassa lämpimässä saunassa, yksin ajatustensa kanssa. Siinä vaipuu pieneen nirvanaan hetkessä.

Paino on jostain syystä lähtenyt nousuun. Noin kolme kiloa on tullut kevään jälkeen enkä ymmärrä miksi. Mielestäni en ole muuttanut elintapojani ainakaan huonompaan suuntaan. Polttaminen on vähentynyt reippaasti, mikä tietenkin hidastaa aineenvaihduntaa. Leivän vaihdoin pelkkää ruista sisältävään vaihtoehtoon, jugurtin rasvattomaan ja maustamattomaan ja mitään pullaa, karkkia tai vastaavaa en osta kotiin. Pikaruokaloissa tai pizzerioissa en käy kuin poikkeustilanteissa, ehkä kerran tai kaksi vuodessa. Töissä luonaasta noin puolet lautasesta täytän salaatilla mikäli se vain näyttää edes jotenkuten syömäkelpoiselta.

Kilpirauhasten toiminta tarkistettiin hiljattain, joten siitäkään se ei johdu. Liikuntaa en ole ainakaan vähentänyt. Alkoholin käyttökin on vähentynyt aiemmasta. Miksi se ei kuitenkaan riitä vaan paino vain nousee? Aika epäreilua mun mielestä. En tiedä enää mistä tinkiä. Liikunnan lisäämiseen ei taida aika ja voimat riittää.

Tänään yritän kuitenkin viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona kipakassa syyssäässä. Luen Hesarin ja suuntaan ulkoilmaan.