Ääh. Ei tule mistään mitään nykyään. Tajusin hiljattain etten ole tehnyt koulun eteen kevään jälkeen mitään muuta kuin käynyt pilkkimässä oppitunneilla. Joskus en sitäkään. Ja seuraukset alkaa näkyä kirkkaasti. Töissä työtahti on naurettava vaikka nyt on vuoden kiireisin aika. En edes muista milloin olen viimeksi käynyt jumpassa tai salilla. Edellisessä elämässä? Kotona saan hädin tuskin imuroitua ja tiskattua, muut kotityöt saa odottaa valoisampia aikoja. Blogiakaan en saa päivitettyä hyvistä yrityksistä huolimatta.

En tiedä mistä tämä vetämättömyys johtuu. Vetämättömyydestä? Aiemmin syksyllä vaivannut masennus ei enää ole niin paha, mutta silti en saa kaivettua tehovaihdetta itsestäni. Yleensä joulun alla olen suhteellisen tarmokas, tykkään joulun odotuksesta, lahjojen ostelusta ym. puuhastelusta. Nyt en. Tänäänkin piti mennä ostamaan matto kotiin kun valitsemani yksilön olisi saanut viikonlopun ajan alennuksella. Samalla piti hankkia muutama joululahja. Enpä saanut aikaiseksi raahata ruhoani bussipysäkille asti. Maksetaan sitten täysi hinta matosta.

Ei hajuakaan milloin meinaan ehtiä kaupungille ennen joulua kun loput viikonloput aikalailla täynnä ohjelmaa enkä yleensä arki-iltaisin jaksa kuin nauraa ajatukselle sohvalta nousemiselle. Kai se on odotettava paniikkia, joka todennäköisesti iskee noin viikkoa ennen joulua kun yhtään lahjaa ei ole edelleenkään ostettu. Silloin ei varmaan ole ketään muuta liikkeellä kaupoissa samoissa puuhissa joten ostokset saa hoidettua nopeasti ja kätevästi, ilman stressiä ja hikoilua.

Eilen kaveri pelmahti mun kämpille punkkupullon ja suklaalevyn kanssa, jauhettiin kaikenlaista henkevää ja joutavaa, kuunneltiin hempeää lällymusaa ja jatkettiin punkun jälkeen lipittämistä kaljalla ja sen jälkeen kaakaoliköörillä ja maidolla. Niin, miksiköhän ei saa mitään näin viikonloppuisin aikaan..? Oli kyllä ihan kivaa, ei sen puoleen. Musta tuollaiset kotikännit on oikeastaan huomattavasti miellyttävämpiä kuin keskustassa baaripuokkoileminen. Varsinkin pikkujouluaikaan kun liikkeellä on massoittain kaikenlaista örveltäjää. Siitä oli tämän päivän Hesarissakin juttu, putkat pullistelee yön sankareista ja taksijonot samaten. Ilmeisesti yöllä oli ollut jonkinlainen lumimyräkkäkin, ainakin jostain oli puolenyön ja puolenpäivän välillä ilmestynyt 20 cm vaaleaa tavaraa maahan. Varmaankin ollut miellyttävää tönöttää taksijonossa tunti pari laskuhumalassa. Sen onnistuin sentään välttämään, katsotaan miten käy ensi viikonloppuna kun on tarkoitus pikkujouluilla kaveriporukalla. Ja siitä viikon päästä firman porukalla. Ehkä jouluna sitten saa rauhoituttua. Mutta sen jälkeen onkin sitten uusivuosi.

Kas, kohta onkin Talentin aika ja voi rojahtaa sängylle telkun ääreen ja unohtaa suosiolla hyvät aikomuksensa joita päivän varalle oli kehitellyt. Toivon joululahjaksi vähän virtaa.